Verandering vindt plaats aan de basis van waaruit de uiteindelijke hulpvraag is voortgekomen.

Mijn ervaring met paarden gaat terug naar mijn 6e levensjaar. Vanaf 1998 geef ik les in de Monty Roberts methode join-up en follow-up. Nadat ik in Amerika opgeleid ben, en ervaring heb opgedaan met het werken met Mustangs. Ondertussen is die werkwijze aangevuld en verfijnd met zacht werken afgestemd op hoe een paard van nature leert en communiceert. Daarbij gaat hand in hand wat wij zelf van paarden kunnen leren.
Voor velen gaat er een wereld aan inzichten open. In jezelf en in de wereld van het paard. Zelfs als je al lang met paarden werkt.
In Nederland sta ik aan de voet van Natural Horsemanship, Paarden Coaching en heb ik een aanzet gegeven op het vlak van professionalisering van het vak van paardencoaching. In 2014 heb ik een platform opgericht www.eq-experience.nl voor de bekendheid en vindbaarheid van paardencoaches in eerste instantie Nederland. Ondertussen wordt België daar aan toegevoegd, als ook de therapeuten die werken met paarden.
Ik heb een 4-jarige coachopleiding gevolgd. Een 1-jarige opleiding tot trainer.  Neuro Emotionele Integratie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Transregressie en Omega Health Coaching zijn o.a. methodieken die ik integreer binnen mijn werk als coach, opleider en trainer. Omdat leren en ontwikkelen doorgaat, heb ik bij mijn collega Ruud Knaapen het systemisch werken met behulp van paarden mogen ervaren.
Naast opleidingen paardencoach die ik geef sinds 2007, geef ik al sinds 1998 workshops, bedrijfstrainingen en begeleid ik individuele coach sessies en -trajecten met behulp van paarden.

Alles bij elkaar een hele mondvol aan ervaringen en opleidingen. Waarin de paarden elke keer opnieuw de verbinding voor mij maken naar de praktijk van het leven zelf en de richting die het opgaat, zichtbaar maken. Los van alle methodieken die ik ken als coach, is dit het meest essentiële in mijn leven en in mijn werk als coach en opleider.

Onze locatie Everland-vzw, in Meldert-Lummen / België, geeft ruimte aan kinderen, jongeren en leefgroepen om ontspannende therapievormen te ervaren.

Deze plek is tevens ons thuis. Samen met Marc Jammaers en met 4 van mijn 5 kinderen. Amedee, Idhuna, Mika, Sam en Joe.