Camargue kudde

Onze kudde bestaat uit 12 Camargue paarden.  Jong en oud. Ruinen, merries en 2 nog hele jonge hengsten.

De kudde is al meer dan 15 jaar geleden ontstaan. De 2 stamhoofden (Alpha merrie 23 en ruin 28) kennen elkaar hun hele leven. En zijn dan ook een hecht en trouw koppel, die samen voor hun kudde zorgen.

In 2016 kwamen er 8 van deze kudde met elkaar uit Frankrijk. Ondertussen is 1 van hun gaan hemelen. Er zijn in 2018 2 jonge merries bij de kudde gekomen. 1 is in de kudde geboren. De ander is haar halfzusje en is bij vrienden geboren. In 2019 hebben we een hengstveulen uit Frankrijk opgehaald. En die zomer werd er bij ons het 2e Camargue veulen geboren. Een hengstje en tevens het eerste begin van onze kleinschalige Camargue stoeterij. Er kan bij of via ons dan ook een Camargue paard gekocht worden.

Waarom Camarguepaarden?

De kudde is als een soort droom bij ons gekomen. Eerst een droom, toen een hartewens, vervolgens realiteit. Dromen waarmaken is wat wij graag doen ! Ook voor anderen.

Eenmaal bij ons werden we verliefd op dit ras. Lieve, betrouwbare, koele en toch sensitieve karakters, niet te groot, sterk, sober en een gezond lijf en mind.

Ze zijn zo veelzijdig inzetbaar. Of je nou grond werk doet, coaching, therapie met kinderen, working equitation, dressuur, cross, buitenritten, trials…. ze kunnen het. En ze doen het graag.

Wij genieten van hun rust. De voelbare harmonie in deze hechte kudde met familiebanden. Waar onderling de afspraken helder zijn. Waar geen onenigheid of onrust is over rolverdeling. Waar ze met één blik voldoende hebben om de ander voor te laten gaan.

Dat is ook heerlijk op onze buitenritten. Het is puur genieten om met deze kudde mee te reizen.

We organiseren van alles met en rond deze kudde. Kijk maar eens rond op de site.

Wil jij kennis maken met onze kudde en het Camargue paard? Maak gerust eens een afspraak.

Ik wil graag een afspraak maken!

 

SONY DSC